De ziua mea imi doresc cat mai multe sedinte de terapie pentru copiii din centrele de plasament!

 

Ion Badea Ajungem Mari

100% Complete
1,416 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
15
Donații

De ziua mea de nastere imi doresc sa ii sprijinim pe copiii din centrele de plasament prin terapie adaptata nevoilor acestora.

Sunt voluntar Ajungem Mari din 2017 cu mici pauze. Inainte de pandemie, aproape in fiecare weekend, am participat impreuna cu alti voluntari din Bucuresti la activitati alaturi de copii carora soarta nu le-a suras si care nu au sansa de a creste intr-o familie iubitoare.

In general organizam iesiri recreative si educative in parcuri, la spectacole sau muzee, ori faceam teme impreuna. Acum majoritatea centrelor s-au inchis si nu ne mai putem vedea cu copii fata in fata. Dar asta nu ne opreste sa le fim alaturi acestora chiar si online. De 2-3 luni fac pregatire pentru BAC la mate cu doi baieti prin Zoom.

Am facut de curand pregatire si cu D. pe care nu l-am mai vazut de mai bine de 2 ani. Atunci l-am ajutat pe el si pe R. sa pregateasca examenul de capacitate la mate. Desi centrul lor se afla in capatul opus al capitalei m-am dus la ei saptamana de saptmana si ne-am pregatit intens timp de aproape 3 luni. In dimineata examenului aveam sa aflu insa, ca nu au mai intrat in capacitate pentru ca "nu i-a lasat profa". Cel mai probabil nu stia ca s-au pregatit cu mine si credea ca i-ar fi stricat procentajul daca le-ar fi permis sa dea examenul. Nu i-a pasat ca asta ar putea sa devina o noua trauma pentru acesti copii.

Chiar daca aparent povestea de mai sus ar putea fi catalogata ca un esec, eu stiu ca nici o secunda din cele petrecute cu acesti baieti nu a fost degeaba. Au reusit sa-si demonstreze ca pot rezolva probleme si singuri, ca pot fi bunicei chiar si la mate si sunt sigur ca le-a prins bine pe mai departe.

D. m-a contactat dinou, pentru a-l ajuta de data aceasta la teme. Mi s-a parut schimbat, mai optimist si dornic sa invete. Mi-a spus ulterior un volunatar, care nu a incetat sa le fie alaturi, ca face terapie si asta il ajuta enorm.

Asadar, vreau sa imi donez ziua pentru copii ca D., pentru a deveni adulti fericiti si pentru a-si depasi conditia in care viata i-a aruncat.

Noi voluntarii le suntam alaturi copiilor in masura in care putem, online si cand va trece pandemia si fata in fata. Un ajutor mai specializat insa este de multe ori necesar pentru a-i ajuta sa isi vindece anumite traume precum cea a abandonului si a institutionalizarii care pot fi adevarate piedici in dezvoltarea lor.

Imi poti face un cadou donand pentru copii. Fiecare 100 de lei se va transforma intr-o sedinta de terapie pentru copii si adolescenti.

Orice donatie este importanta!

Va multumim!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

Ajungem Mari

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii, că educaţia, sănătatea, protecţia mediului său dezvoltarea sustenabilă.

Prin acest proiect ne propunem sa oferim copiilor si tinerilor vulnerabili din centrele de plasament sedinte de terapie (terapie prin joc, servicii de consiliere și psihoterapie, sandterapie, terapie prin arta etc.) adaptate astfel incat sa raspundem nevoilor specifice pe care le au.

Prin aceste sedinte de terapie ne propunem sa le oferim copiilor șansa de a-si imbunatati abilitatile de comunicare, de a învăța să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

15 Donații

Sa ajungem mari!
15 Jan 2021

Anonymous

100 RON
11 Jan 2021
Felicitari pentru ceea ce faci, Ion!
10 Jan 2021

MB

100 RON
Joyeux anniversaire!
08 Jan 2021
La multi ani cu intarziere, Ionut!
08 Jan 2021
La Multi Ani! Va doresc mult succes in continuare si va transmit cele mai bune ganduri.
07 Jan 2021

Un moldovean

100 RON
La multi ani, Bătrânule!!!
07 Jan 2021

Anonymous

50 RON
07 Jan 2021

ANDREEA IOAN

100 RON
La Multi Ani, Ionut! Toate visele sa ti se implineasca! Bravo pt gestul frumls fata de acesti copii!
07 Jan 2021
Togheter we can make a better world!!!
06 Jan 2021

JENI

50 RON
Ani cu sănătate!
06 Jan 2021

Anonymous

100 RON
La multi ani si multa sanatate!
05 Jan 2021

Sofia

100 RON
La Multi Ani! :)
05 Jan 2021

Anonymous

30 RON
La multi ani!
05 Jan 2021