Ajungem Mari

Ajungem Mari

Terapie pentru copii vulnerabili ~ 2020

Status: Finantat

Prin acest proiect ne propunem sa oferim copiilor si tinerilor vulnerabili din centrele de plasament sedinte de terapie (terapie prin joc, servicii de consiliere și psihoterapie, sandterapie, terapie prin arta etc.) adaptate astfel incat sa raspundem nevoilor specifice pe care le au.

Prin aceste sedinte de terapie ne propunem sa le oferim copiilor șansa de a-si imbunatati abilitatile de comunicare, de a învăța să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine.

[ Show more ]

101,139 RON

Sumă:

101

Galantomi:

890

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

In ultimii ani la evenimentele caritabile, cu ajutorul fundraiserilor fantastici si al donatorilor generosi, am strans si am asigurat fondurile pentru proiectele noastre permanente: sedintele saptamanale cu voluntarii, iesirile din centru, cursurile vocationale si taberele de dezvoltare personala.

Sunt, insa, copii care au nevoie de mai multa sustinere ca sa treaca de incercarile grele prin care au trecut (abuzuri fizice sau sexuale, separarea de familie, decesul parintilor, institutionalizarea care ea insasi produce traume).

Efectele traumei se vad in comportamentul zilnic al copiilor si le afecteaza modul in care relationeaza cu ceilalti, in care invata sau isi vad viitorul. Au stima de sine foarte scazuta, pot fi agresivi cu cei de aceeasi varsta, au probleme de concentrare si de memorare, au o viziune sumbra asupra viitorului si comportamente provocatoare, pot ajunge la consum de substante si la comportamente sexuale riscante.

De aceea vrem sa le venim in ajutor! Speram sa putem asigura terapie de lunga durata, atat timp cat au nevoie acesti copii, cu ajutorul vostru, prin platforma Galantom. 

Proiectul isi propune sa vina in sprijinul copiilor si tinerilor institutionalizati vulnerabili sau aflati in situatii de risc si sa le ofere acestora sansa de dezvoltare personala si integrare sociala prin sedinte de terapie adaptate le nevoile lor. 

In functie de acestea, copiii vor beneficia de:

-ateliere de joc terapeutic (joc senzorial, sand-play, terapie prin arta etc.)

-sedinte individuale de terapie

Costul mediu pentru o sedinta de terapie pentru un copil este de 100 de lei

Costul total pentru 6 luni de terapie pentru un copil este de 2400 lei

Cum devii fundraiser pentru acest proiect?

Te inscrii ca fundraiser pe platforma Galantom completand acest formular https://forms.gle/AXMHMabvWtgRfnnq9 si ne trimiti o poza cu tine pentru pagina de galantom la adresa de e-mail office@ajungemmari.ro.  Noi iti cream o pagina pe platforma Galantom si tu promovezi pagina in randul prietenilor si colegilor, care te vor sustine cu donatii online cu cardul ca sa iti dea curaj inca de cand te antrenezi!

Pentru detalii si mai multe informatii ne poti contacta: emilia@ajungemmari.ro

Beneficii pentru copii și tineri:

-imbunătățirea capacității de exprimare în siguranță a emoțiilor dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea);

-dezvoltarea capacității de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența;

-îmbunătățirea abilităților de concentrare și urmărire a unui scop;

-dobândirea unei discipline și antrenarea răbdării;

-creșterea stimei de sine;

-dezvoltarea abilităților;

-autocunoaștere;

-îmbunătățirea abilităților de comuniare și socializare;

-performanțe în domenii de interes;

-îmbunătățirea rezultatelor școlare

__________________________________

Potrivit „Strategiei naționale pentru sănătatea mintală a copilului și adolescentului 2016-2020” și cercetărilor efectuate de Salvați Copiii România, copiii instituționalizați reprezintă una dintre categoriile cu risc crescut de a dezvolta tulburări de sănătate mintală. Până în prezent, însă, demersurile de a asigura la nivel național servicii integrate, de prevenție (screening precoce) și psihoeducație sunt extrem de firave. Problemele rămân: deficitul cronic de specialiști în sistemul de sănătate publică, școală și sistemul de protecție, dificultatea creării de echipe terapeutice interdisciplinare, subdiagnosticarea la nivelul acestui segment populațional, tratamentul axat pe medicație, în dauna intervenției de tip psihoterapeutic, posibilitatea foarte redusă de intervenție în mediul de viață al copilului, stigmatizarea copilului instituționalizat (cu sau fără tulburare mintală) în școală și societate.

Din experiența programului Ajungem Mari, am observat că, față de numărul dificultăților manifestate de copii și semnalate de voluntari și educatori, un număr foarte mic de beneficiari din sistemul de protecție ajung la consiliere psihologică și psihoterapie (servicii externalizate sau oferite de specialiștii DGASPC). Lipsa acută a angajaților pregătiți să-și asume rolul persoanei de referință, lipsa accesului la suport psihoterapeutic timpuriu și pe termen lung pentru copiii care au trecut prin traume în intervalul critic al dezvoltării lor (0-6 ani) și care trăiesc în continuare într-un mediu impredictibil (cu mutări și schimbări repetate ale formei de protecție, cu pierderea adulților de referință) crește exponențial riscul ca aceștia să internalizeze reacții dezadaptative, să dezvolte comportamente (auto)distructive și să reproducă abuzurile suferite. De cele mai multe ori, în prezent, intervenția terapeutică nu este preventivă, ci acordată în situații de criză.

 

Proiectul nostru reprezintă o inițiativă de suport psihologic acordat cât mai de timpuriu, cu alte cuvinte preșcolarilor și școlarilor mici cu deficiențe asociate tulburării de atașament, în vederea ameliorării sau prevenirii tulburărilor de sănătate mintală și dobândirii competențelor emoționale necesare adaptării la mediul rezidențial, școlar și social. Propunem, în acest sens, un model de intervenție bazat pe terapii expresive și joc, pentru a accesa resursele naturale de vindecare ale copilului.