Ajungem Mari

Ajungem Mari

Tabere de dezvoltare personală @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Dată: 31 December 2023
De ziua ta poţi să ceri. Poţi să mulţumeşti. Poţi să oferi. Sau le poţi face pe toate 3, împărţind bucurie din bucuria ta şi celor care a
[ Show more ]

6

Galantomi:

41

Donații:

5,213 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

De ziua ta poţi să ceri. Poţi să mulţumeşti. Poţi să oferi. Sau le poţi face pe toate 3, împărţind bucurie din bucuria ta şi celor care au nevoie de sprijin şi încredere într-o lume mai bună.

Anul ăsta îndeamnă-ţi prietenii să schimbe cadoul de ziua ta cu o donaţie pentru organizarea de tabere de dezvoltare personală sau de viață independentă pentru copiii şi tineri instituționalizați şi din medii defavorizate.

„Mi-a plăcut totul, că am putut să ne împrietenim între noi și am putut să vorbesc cu persoane străine, chiar dacă eu sunt foarte timidă. Am învățat să fim mai uniți, să mă bucur de ceea ce primesc. Am învățat şi că nu mă cunosc așa de bine și știu acum la ce trebuie să mai lucrez.” – Raluca, adolescentă aflată în sistemul de protecţie

Taberele de dezvoltare personală se desfăşoară la munte sau la mare, cu grupuri de 20-25 de copii şi presupun organizarea de drumeții, vizite la castele, excursii cu telecabina, seri tematice, jocuri de echipă, jocuri de rol, improvizație, spectacole.

Taberele de viață independentă se organizează în grupuri mai mici, de 15-18 participanți cu vârste de peste 15 ani şi conțin exerciții practice de viață independentă. Tinerii învață să lucreze în echipă, să gestioneze un buget, să facă cumpărături, să gătească și primesc diferite responsabilități în organizarea activităților.

În centrele de plasament de tip vechi copiii şi tinerii nu au acces la activități de gospodărire (curățenie, gătit, cumpărături etc.), iar la ieșirea din sistemul de protecție le este foarte greu să se adapteze la viața independentă. În plus, în tabere trainerii organizează și exerciții practice pentru angajare – redactare CV și scrisoare de intenție, căutare de locuri de muncă, simulări de apeluri pentru angajare, simulări de interviu, gestionarea conflictelor la locul de muncă etc. 

Ajută-i pe copiii şi tinerii din centrele de plasament să se pregătească pentru viaţa de adult.

Ce trebuie să faci?

1. Creează-ți o pagină pentru Dăruiește ziua ta! completând formularul https://ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=2048

Durează doar câteva minute, cât să completezi data nașterii, datele de contact, titlul paginii şi suma pe care îți propui să o strângi. Apoi îți poţi personaliza pagina cu poza ta și un text cu motivația personală.

2. Dă vestea mai departe

După ce primeşti aprobarea paginii tale de donații pe e-mail începe să o promovezi online şi offline. Încurajează-ți prietenii să fie alături de tine şi să doneze pentru cauza aleasă. Povesteşte-le de ce e important pentru tine şi despre lucrurile pe care le puteţi schimba împreună.

Perioada optimă de a începe campania de ziua ta este cu 2-3 saptămâni înainte.