Ajungem Mari

Ajungem Mari

Ieșiri și excursii pentru copiii instituționalizați @ Dăruiește ziua ta ~ 2023

Dată: 31 December 2023
De ziua ta poţi să ceri. Poţi să mulţumeşti. Poţi să oferi. Sau le poţi face pe toate 3, împărţind bucurie din bucuria ta şi celor care a
[ Show more ]

4

Galantomi:

44

Donații:

5,940 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

De ziua ta poţi să ceri. Poţi să mulţumeşti. Poţi să oferi. Sau le poţi face pe toate 3, împărţind bucurie din bucuria ta şi celor care au nevoie de sprijin şi încredere într-o lume mai bună.

Anul ăsta îndeamnă-ţi prietenii să schimbe cadoul de ziua ta cu o donaţie pentru copiii şi tinerii din centrele de plasament. Au nevoie de experienţe care să le ofere şansa de a descoperi locuri noi şi de a interacţiona cu cât mai mulţi oameni din afara centrelor. Fiecare ieşire este pentru aceşti copii o ocazie de a explora, de a vizita şi de a observa cum se desfăşoara viaţa din afara centrelor în care trăiesc.

„Fiind pentru prima dată într-o grădină zoologică se uita foarte circumspect la animale, iar la un moment dat mi-a spus că nu crede că sunt adevărate. El crede că sunt de jucărie, pe baterii.” – Anca, voluntar Ajungem MARI, despre reacţia unuia dintre beneficiarii programului la prima vizită la zoo

„Explorator pentru o zi” este unul dintre proiectele permanente ale Ajungem MARI, prin care le oferim copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi ocazia de a cunoaşte lumea din afara centrelor de plasament. Voluntarii organizează ieșiri cu copiii la film, teatru, muzee, în diferite spații de joacă, în parcuri, la escaladă, laser tag, la diferite festivaluri și evenimente. Îi însoțesc pe copii și participă alături de ei la activități, îi încurajează pe tot parcursul desfășurării acestora, le explică ce au de făcut, discută cu ei despre diverse teme precum familie, prietenie, valori morale, carieră, pasiuni și emoții. Voluntarii le explică și cum trebuie să se comporte în diverse situaţii.

Cu 600 de lei susții un copil să participe timp de 1 an la 12 ieșiri prin care învață, se dezvoltă și se bucură de experiențe minunate! Costul mediu al unei ieşiri alături de voluntari este de 50 de lei şi include biletele de acces, transportul şi gustările pentru copii şi însoţitori, voluntari şi educatori de la centre.

Ce trebuie să faci?

1. Creează-ți o pagină pentru Dăruiește ziua ta! completând formularul https://ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=1643

Durează doar câteva minute, cât să completezi data nașterii, datele de contact, titlul paginii şi suma pe care îți propui să o strângi. Apoi îți poţi personaliza pagina cu poza ta și un text cu motivația personală.

2. Dă vestea mai departe

După ce primeşti aprobarea paginii tale de donații pe e-mail începe să o promovezi online şi offline. Încurajează-ți prietenii să fie alături de tine şi să doneze pentru cauza aleasă. Povesteşte-le de ce e important pentru tine şi despre lucrurile pe care le puteţi schimba împreună.

Perioada optimă de a începe campania de ziua ta este cu 2-3 saptămâni înainte.