Construim impreuna - O casă pentru Ionuț și ai lui

Status: Finantat

Ne-am alăturat inițiativei Dianei Oncioiu, susținător Ajungem MARI și al copiilor din medii defavorizate și vrem să aducem o schimbare majoră în viața acestei familii prea sărace să își facă o casă pentru copii.

Suma:

11,564 RON

Galantomi:

1

Donatii:

58

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Ne-am alăturat inițiativei Dianei Oncioiu, susținător Ajungem MARI și al copiilor din medii defavorizate și vrem să aducem o schimbare majoră în viața acestei familii prea sărace să își facă o casă pentru copii.

Ionuț, băiatul cu ochi verzi și pistrui care a făcut din mine un donator pe termen lung – povestea o găsiți aici (http://www.dela0.ro/un-bilet-la-clasa-i), locuiește în satul Cotu Malului din Arges împreună cu mama Cristina, tatăl Cătălin și alți patru frați: Vili, Marian, Sidonia și Miruna. Casa lor din chirpici, în care apar mereu găuri, este, de fapt, o cameră cu două paturi puse în forma de L, două dulapuri, o sobă și o comodă. Într-un pat dorm mama cu fetele, într-unul băieții. Podeaua e a tatălui.

În spatele casei din chirpici Cătălin și Cristina au început să construiască o casă  cu două camere, bucătarie și baie. Fără ajutor nu vor putea termina casa niciodată. Pentru Cătălin și Cristina, doi oameni fără școală, munca e mereu la negru și de multe ori cu ziua. Cei șapte trăiesc cu mai puțin de 50 de lei pe zi.

Pentru ca Ionuț să meargă la școală ajutorul meu e suficient, pentru ca Ionuț și ai lui să își termine casa e nevoie însă de noi toți. Îi putem ajuta doar împreună.

Un constructor din sat le-a cerut 7.000 de lei pentru a le da casa la cheie. Un arhitect cu experiență în proiecte sociale s-a oferit să ajute pro bono, ceea ce e o garanție că mica căsuță va fi făcută bine și la un preț acceptabil. Există deja o familie care s-a oferit să le doneze mobilă după ce casa va fi terminată. Pe lângă manopera de 7000 de lei, ar mai fi costul materialelor estimat la 10.000 de lei. Fiecare donație contează și orice ajutor e bineprimit. Din donații încercăm să acoperim manopera și parte din materiale. Restul materialelor sperăm să le obținem din sponsorizări.