Pas cu pas către un viitor mai armonios

 

Miruna Nicolaua Ajungem Mari

5% Complete
50 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
1
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Adesea vorbim despre sanatatea fizica, despre importanta acesteia. Check up-urile anuale ne arata ce nevoi are corpul, insa ne ingrijim mult prea putin de componenta psihica. Daca marea majoritate a bolilor fizice se manifesta in exterior si putem lua masuri pentru a le combate, in ceea ce priveste anumite tulburari de sanatate mintala nu ne putem da seama ce traieste persoana de langa noi. In spatele unui zambet se poate ascunde un mare gol, o mare teama si nesiguranta.

De-aceea este la fel de important sa intretinem bunastarea sanatatii psihice, apeland la expertiza persoanelor scolite pentru a indruma oamenii in suferinta lor si in calatoria catre acceptare si un viitor mai luminos.

Insa ce se intampla cand oamenii nu isi permit a apela la serviciile specializate? Ei bine sufera in tacere, se marginalizeaza si sunt marginalizati. In marea majoritate a studiilor ce urmaresc cauzele aparitiei bolilor psihice sunt surprinse unele componente comune: mediul socio-economic, lipsa sustinerii sociale, insasi experientele de viata, componente genetice si multe altele.

Copiii si tinerii institutionalizati traiesc, pe langa traumele aferente, si lupta cu stigmatizarea, ce vine la pachet cu provocari in societatea tot mai idealista in care traim. Luand in considerare interactiunea acestor factori, putem deduce (intr-o oarecare masura) ca multi dintre copiii institutionalizati au nevoie de sustinere psihologica prin cadre cu expertiza.

Prin acest proiect imi doresc sa pot aduce o contributie ori si cat de mica la sustinerea unui sistem precar, care neglijeaza copiii si adolescentii aflati in institutiile statului, dar care mai are o farama de speranta pentru a se indrepta intr-o directie mai armonioasa.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

Ajungem Mari

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii, că educaţia, sănătatea, protecţia mediului său dezvoltarea sustenabilă.

 

Copiii şi tinerii vulnerabili din centrele de plasament au nevoie de şedinţe de psihoterapie ca să înveţe să-și exploreze și să-şi exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu traumele suferite: neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea.

La ce te gândeşti când spui Crăciun? La bradul frumos împodobit, la cadourile de sub el, mesele îmbelşugate sau căldura cu care te înconjoară cei dragi? Parcă nimic nu se compară cu binele şi iubirea pe care le simţi, aşa-i? Ajută şi tu copii şi tineri greu încercaţi de viaţă şi de oamenii care ar fi trebuit să-i protejeze să se simtă un pic mai bine. Copiii instituţiona

 

1 Donații

Felicitări, Miruna! Mult succes!🤗
30 Nov 2023
Miruna Nicolaua : Ajungem Mari
Pas cu pas către un viitor mai armonios